Selamat Datang Ke Lelaman Kelas Gerek 2009

Lelaman ini ditujukan khas buat murid-murid Kelas Gerek 2008.

Kesmuanya ada 22 orang yang mempunya keunikan yang tersendiri.

Diharapkan dapat bersua lagi...

Monday, December 22, 2008

Lagu ABBA ini Khas untuk 22 Budak Bijak dan Cikgu Faizal

Lyric

I, I've been in love before I thought I would no more Manage to hit the ceiling Still, strange as it seems to be You've brought it back to me That old feeling I, I don't know what you do You make me think that you Possibly could release me I think you'll be able to Make all my dreams come true And you ease me You thrill me, you delight me You please me, you excite me You're something I'd been pleading for I love you, I adore you I lay my life before you I'll have you want me more and more And finally it seems my lonely days are through I've been waiting for you I, I'm gonna make you mine You're gonna feel so fine You'll never want to leave me I think you belong to me Someday you will agree Please, believe me You thrill me, you delight me You please me, you excite me You're something I'd been pleading for I love you, I adore you I lay my life before you I'll have you want me more and more And finally it seems my lonely days are through I've been waiting for you Oh, I've been waiting for you

Daripada: Hakim

I've Been Waiting For You Lyrics

Artist(Band):Abba

Lyric: Md.Nurhakim, Benny Andersson and Bjorn Ulvaeus

Thursday, December 18, 2008

Hi, kawan-kawan dan cikgu 5zal anda semua sihat?

Cikgu 5zal saya minta maaf kerana saya tidak

dapat datang ke East coast...

Saya tidak dapat datang kerana saya sibuk dan

harus ikut nenek saya dan ibubapa saya ke hospital.

~Nur Zuhairah~

Wednesday, December 17, 2008

NoMbOr telefon shirin.

Nombor rumah saya:64418026


Cikgu dan kawan-kawan,
saya akan pergi ke damai sec.
HoRAAAAYYYY!!!
saya minta maaf saya tidak datang ke east coast hari itu.


$h!r!n:)

Monday, December 15, 2008

Aktiviti Cuti Disember

Salam hormat semua!

Berikut adalah maklumat mengenai aktiviti kelas kami pada 16 Disember 2008:

Apa: Berkelah di Pantai East Coast

Masa: 8:30 pagi berkumpul di luar TKPS

Diharapkan anda akan membawa barang-barang keperluan seperti makanan, minuman atau tikar, jika ada :)

Sehingga bertemu nanti. Buat mereka yang tidak dapat hadir, kita akan bersua pada aktiviti selanjutnya. Insyallah.

Sekian.


Ikhlas,

Cikgu 5Z@L

Saturday, December 13, 2008

Ini nombor hp saya

  1. Hi semua,ini ali kawan awak semua.Ini nombor hp saya 84521779.Jikalau awak semua hendak menghubungi saya.Terima kasih!

Friday, December 12, 2008

Ini nombor telepon rumah saya dan hp saya..

Ini nombor telepon rumah saya 62430754....

Tapi jika siapa yang hubungi rumah saya

tiada ada orang yang angkat, mungkin

saya keluar dengan keluarga saya ....

Jadi kamu boleh hubungi hp saya iaitu

83720302.... ok....

Saya harap saya akan berjumpa anda

pada hari kita ke EAST COAST....

~Nur Zuhairah~







Taipkan Nombor Telefon kamu

Hi Kelas Gerek
Saya harap kamu semua boleh taipkan nombor telefon kamu di blog kami ini. saya suruh kamu semua untuk membuat demikian kerana kalau kita ingin berjumpa atau bercakap di telefon, kita tahu nombornya. Jika kamu taipkan di dalam blog ini, ia tidak akan hilang.

Untuk siapa yang tidak ada nombor telefon saya, nombor saya ialah 62420051

Syed Ilyas

Barang-barang yang kamu harus bawa

Hi kawan-kawan,
Kamu semua sihat? Kita akan pergi ke East Coast pada selasa ini. Untuk kamu yang lupa apa yang kena bawa, saya di sini ingin mengingatkan kamu semua. Kamu semua harus membawa

1)Botol Air

2)Makanan Ringan

3)EZ-Link card

Kalau kamu semua ada tika kecil(sitting mat) bawalah satu. Kalau tak ada tak apa.

Syed Ilyas

Wednesday, December 10, 2008

Berkelah Bersama Kelas Gerek

Salam hormat semua!

Diharapkan anda berada di dalam keadaan sihat sejahtera. Saya baru sahaja pulang dari bercuti. Seronok! :)

Pada masa yang sama, seperti mana yang dijanjikan, saya telah memilih tarikh 16 Disember 2008 (Selasa) untuk sama-sama kita berkumpul dan berkelah di pantai East Coast. Masanya ialah dari jam 9 pagi hingga 5 petang. Sebelum itu, kita akan berkumpul di Sekolah Rendah Telok Kurau pada jam 8:30 pagi.

Sila hubungi saya sekiranya ibu bapa atau waris anda memerlukan sebarang maklumat lanjut.

Untuk teman-teman yang membaca blog ini, diharapkan anda boleh memberitahu teman anda mengenai aktiviti kelas, ya.

Saya akhiri dengan ribuan terima kasih dan jaga diri baik-baik semasa bercuti :)

Sekian.

p/s: Terima kasih, Shaqilah kerana membantu saya untuk memberitahu teman-teman yang lain melalui blog ini :)


Salam ikhlas,

Cikgu 5Z@L

Wednesday, November 26, 2008

saya pass !! mish awak smue .


Hi, kawan-kawan dan Cikgu FAIZAL anda semua sihat?
Apa kamu semua akan lakukan pada cuti sekolah......
Macam mana dengan markah PSLE anda semua?
ok... tak.....?????
Saya ingin sangat masuk ke sekolah menengah tampines...
Jadi kamu semua doakan sayalah.....
Saya juga akan turut mendoakan anda...
ok....... itu sajalah....
~Nur zuhairah~




Selamat Bercuti!

Salam hormat semua!

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat bercuti kepada anda semua! Ke mana sahaja destinasi percutian anda, diharapkan anda akan berehat sebelum memulakan lembaran baharu untuk tahun 2009!

Di sini saya juga ingin memaklumkan kepada anda bahawa saya tidak akan berada di Singapura dari 28 November hingga 6 Disember 2008.

Hingga berjumpa dalam masa yang terdekat.

Sekian.


Ikhlas,

Cikgu 5Z@L

Tuesday, November 25, 2008

Untuk Anda

Lagu ini disampaikan oleh Hakim dan ABBA

Daripada:

Md.Nurhakim

SEkoLAh PIliHAn HAkiM

Sekolah Pilihan Saya Adalah:

Pertama: Sekolah Menengah Damai*

Kedua: Sekolah Menengah Ngee Ann*
Ketiga: Sekolah Menengah Bedok Green

Keempat: Sekolah Menengah Springfield*

Kelima: Sekolah Menengah Pasir Ris

Keenam: Sekolah Menengah Bedok North
Daripada:
Md.Nurhakim Bin Bajuri Ali

sekolah saya

pilihaan sekolah saya ialah:

1. victoria sec
2. st. patrick
3. dunman sec
4. temasek sec
5.tanjong katong sec
6. manjusri sec
saya mahu bagi terima kasih ke cikgu faizal untuk tolong saya pilih sekolah

urs sincerely amirulamin,
legends out

Monday, November 24, 2008

Sekolah Menengah saya

Sekolah Menengah yang saya pilih ialah

1) Sekolah Menengah Damai

2) Sekolah Menengah Bedok Green

3) Sekolah Menengah Tampines

4) Sekolah Menengah Bedok View

5) Sekolah Menengah Bedok South

6) Sekolah Menengah Bedok North

Itulah Sekolah-sekolah yang saya pilih.

Syed Ilyas

Saturday, November 22, 2008

Minta maaf

cerita tadi di tulis oleh ali.terima kasih.............

hooray!!!!!!!!!!! saya pass

Akhirnya saya lulus PSLE saya dan mendapat182 untuk agg saya.Saya amat gembira sekali.terima kasih cikgu faizal.

Pilihan $h!r!N untuk sekolah menengah!

Pilihan saya untuk sekolah menengah:
1)Damai
2)Bedok North
3)St.Hildas
4)Bedok Green
5)Springfield
6)Bedok Town

$h!r!n

Thursday, November 20, 2008

Minta Maaf

Cerita yang bertajuk Leganya Hati Saya ditulis oleh Syed ilyas.

Leganya Hati Saya

Yo Hi Kelas Gerek,
SYABAS kepada Kelas Gerek kerana dalam kelas kami, 13 orang yang mendapat A untuk bahasa melayu. Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada Captain kami iaitu Cikgu Faizal(5ZAL). Kalau bukan kerana dia, Saya tidak rasa kelas kami akan dapat 13A.Kalau bukan kerana dia juga, saya rasa saya pun tidak akan mendapat A untuk bahasa melayu saya.Yang sedihnya, kita semua akan berpisah. Tetapi jangan sedih kita masih boleh jumpa di sekolah pada hari Jumaat pada pukul 1.30 hingga 3.30. Kita pun masih boleh berjalan-jalan bersama Captain kami. Sekali lagi, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Captain kami dan SYABAS kepada semua yang mendapat 13A.

Wednesday, November 19, 2008

SYABAS, MURID-MURIDKU!

A'kum, semua!

SYABAS! Anda semua telah lulus dan akan mara ke sekolah menengah!!!! Saya gembira dan pada masa yang sama turut terharu kerana anda semua akan tidak bersama Sekolah Rendah Telok Kurau. Namun begitu, saya bangga kerana Kelas Gerek 2008 telah mengecapi 13 A!

Moga anda berjaya pada masa hadapan dan senantiasa percaya pada diri anda!

Saya yakin anda akan berjaya.

Salam ikhlas,

Cikgu 5Z@L
Guru Kelas Gerek 2008

p/s: Saya akan senantiasa mengingati anda semua! Oh ya, video kelas telahpun disiapkan oleh Hakim. Terima kasih, Hakim!

SELAMAT BERJUANG DI SEKOLAH MENENGAH NANTI!

Shirin happy day!!!

Yeah saya dapat pergi ke secondary school!!
Tetapi saya akan miss you all dan cikgu!!!




KELASGEREK


$h!r!n=0

perasaan shirin

Saya rasa takut kerana lagi satu hari untuk mengambil keputusan PSLE!
Saya tidak boleh tenang.
Bila saya mahu tidur saya teringat PSLE.
Blia saya sedang type saya teringat PSLE.
cikgu dan kawan-kawan saya,doakan aku dan kawan-kawan kamu semoga kami semua pergi ke secondary bersama-sama.



$h!r!n=(

Sunday, November 16, 2008

Minta maaf

Saya meminta maaf kerana cerita tadi di tuliskan oleh (muhd ali hanafiah).

Saya tak akan lupa kamu semua

Pertama sekali,saya ingin mengucapkan terima kasih kepada hakim kerana membuat video itu .Kedua,saya mengucapkan terima kasih kepada cikgu yang tersayang ia itu cikgu faizal kerana mengajar kami semua(kelasgerek)di tahun ini dan saya rasa bersedih sekali kerana kami semua tidak dapat berjumpa lagi.Saya harap kami semua akan berjumpa lagi pada hari khamis setelah mengambil report book,ok semua.Sekali lagi saya mengucap kan terima kasih kepada semua kerana mengambil masa anda untuk membaca cerita ini.Terima Kasih!!

Saturday, November 15, 2008

Khas untuk 22 Budak Bijak dan Cikgu Faizal

Untuk Kali terakhir Pertemuan Kita
Video ini Khas untuk 22 Budak Bijak iaitu:


1. Imran 2. Syed Ilyas3. Taufiq 4. Zuhairah 5. Amirulamin 6. Ali Hanafiah7. Suhaila 8. Nurhakim 9. Hykel 10.Danial 11.Amir 12.Roslan 13.Shaqilah 14.Raihan Jalil 15.Raihan Samadi 16.Rasfika 17.Zaki 18.Rizuwan 19.Nurshirin 20.Izzuddin 21.Rudy 22.ZafirahDan Cikgu Kami: Cikgu Faizal

Saya betul - betul ingin semua 22 Budak Bijak untuk menonton video ini kerana video ini khas untuk semua. Masa telah berlalu cepat sekali. Saya harap anda akan melungsuri blog ini dan ceritakan pengalaman anda. :)


Itu Sahaja


Daripada


Temanmu dari 22 Budak Bijak


Md.Nurhakim Bin Bajuri Ali

Wednesday, November 5, 2008

Di Bus Stop!!!

27 october 2008.Hari itulah aku hampir ditimpa kemalangan.
Saya,abang saya dan kakak saya mahu ke wayang untuk menonton HSM3.(kawan-kawan cuba teka apa HSM3!)Bila kami semua sampai di traffic light,kita semua ternampak bus nombor 21!Kita pun terlambat.Selepas itu saya berkata kepada kakak saya"kak kita jaywalk je"kakak saya pun bersetujuh.(kita jaywalk kerana kita sudah lambat untuk menonton HSM3)saya dan abang saya pun lari .TETAPI,traffic Light menunjuk orang merah.Saya pun confused.Saya nak berhenti ke atau pergi je.Bila kita Jaywalk, Bas Nombor 21 hampir melanga saya dan abang saya.
Pelajaran saya:Jangan jaywalk.

$h!r!n:0

Untuk Hakim.
Sh!r!n

Friday, October 31, 2008

perasaan selepas PSLE

hi kawan-kawan dan cikgu faizal,

saya hendak berkongsi apa perasaan saya selepas psle.
saya rasa gembira dan takut.saya gembira keran saya boleh bermain.
saya rasa takut kerana beberapa minggu lagi saya akan dapat keputusan saya.
itulah saya hendak berkongsi.


daripada Imran

Wednesday, October 29, 2008

Perasaan selepas PSLE

Hai semua! Semua sihat? Mestilah siapa yang tidak sihat? Hmm....untuk PSLE yang selesai........umm......perasaan saya bermacam-macam. Saya tidak makan banyak semacam dulu, kerana saya terlalu gelisa. Markah kami dengan dalam tangan cikgu dan Allah S.W.T. Insyaallah kami semua masuk express. =D

Kawanmu,

@/\/\!R H@/\/\2@h

Tuesday, October 28, 2008

hai kawan-kawan saya nak berkongsi dengan awak semua yang perasaan saya selepas PSLE. Selepas selesai kertas Science,saya gembira yang saya tidak payah belajar lagi! Tetapi,saya takut kerana saya ak pasti keputusan saya akan memuaskan dan itulah perasaan saya selepas
PSLE!


Daripada,T@uf1q

Perasaan saya selepas Peperiksaan Tamat Sekolah

Hi kawan-kawan dan cikgu 5Zal,
Saya hendak berkongsi dengan kamu semua perasaan saya selepas Peperiksaan Tamat Sekolah(PSLE). Perasaan saya ialah saya rasa sangat lega dan gembira. Tetapi,saya tidak boleh berasa sangat gembira kerana saya belum tahu markah saya. Saya pun rasa takut kerana markah saya akan saya tahu tidak lama lagi. Saya berharap apabila kami sudah berpisah nanti,kita semua sentiasa berhubung dengan satu sama lain. Itu sahaja yang saya hendak berkongsi.



Syed Ilyas

PeRaSaAn $h!r!n $Elepas PSLE!!!!

Saya rasa......mmmm???Saya rasa gembira dan takut!

Gembira-Boleh main dengan kawan-kawan!

Takut-Bila saya dapat keputusan PSLE saya!


Semalam saya menonton High School Musical 3.

Untuk tenagkan pikiran saya!
OK BYE

$h!r!n

Monday, October 27, 2008

perasaan selepas PSLE

Hello kawan-kawan.
Perasaan kami selepas PSLE ialah  gembira dan lega.Kami pun berasa takut kerana belum dapat keputusan kami.

daripada,
zaki dan rudy

Tuesday, October 21, 2008

(Untuk Cikgu 5z@l)

Saya ingin mengucapkan Terima Kasih atas perbuatan Cikgu untuk mendidik saya dalam Bahasa Melayu. ~I really appreciate that :). Lagu ini berkisar tentang seorang Cikgu, telah mendidik seorang murid. Akhirnya, dia berjaya dalam perperiksaan. Dia hendak berterterima kasih kepada Cikgunya dengan memberi buah tangan kepadanya. Tetapi, dia tidak tahu apa hendak diberinya laludia diberi kesempatan untuk cium cikgu!!

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Kepada 22 budak bijak.

Saya, Hakim, ingin anda untuk memberi gambar gambar anda kepada saya kerana saya ingin masukkan gambar anda ke dalam projek saya yang telah dikatakkan oleh Cikgu saya..!! :) Anda boleh hantar gambar anda ke email saya, iaitu: mdnurhakim_abba@hotmail.com atau www.clutterme.com/mdnurhakim-abba atau Friendster iaitu: abbagold_hakimandali@yahoo.com atau ke nurkimha@gmail.com atau ke mohamed_nurhakim@moe.com.sg . Terima Kasih:)

Saturday, October 18, 2008

saya tahu jawapan

saya tahu menjawab untuk soalan raihan.

saya ada dua menjawab kerena jawapan yang betul.

jawapan saya ialah: Julai atau Johnny.

pada, amirulamin

Legends,
out

Wednesday, October 15, 2008

P5 Camp 2007

Sabah Trip.

Daripada Hakim

Tuesday, October 14, 2008

QUIZ YANG MENARIK!!!!!!! HEHEHEHE

inilah yang quiz saya.



Johnny ada empat adik-beradik. adik pertama bernama April. Adik kedua bernama
May.Adik ketiga bernama June. apakah bernama yang keempat??? Adakah kamu boleh membuat???? ehehheeheh............ KK saya ada banyak lagi tetapi saya baru memberi satu . KK BB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Daripada Muhammad ryhan :} bb

Monday, October 13, 2008

quiz yang saya lihat di komputer

hi,

ini link untuk quiz yang kamu boleh dapat gambar.

Take the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.

gambar ini boleh ke dalam signature kamu

amirulamin,signing off

Friday, October 10, 2008

Thursday, October 2, 2008

Salam Eid Mubarak


Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Salam Eid Mubarak kepada semua murid-murid Kelas Gerek 2008 serta keluarga yang dikasihi. Moga bulan Syawal kali ini membawa pengertian yang istimewa untuk anda sekalian.


Mohon maaf zahir dan batin di atas segala kesalahan dan kekurangan semasa menjalankan tugas.


Terima kasih.



Salam ikhlas,


Cikgu 5Z@L

Tuesday, September 23, 2008

Cikgu-cikgu ku!

Inilah cikgu-cikgu yang mengajar saya dari darjah 1.


darjah1-Ms Lee Pei San
darjah2-Ms Lee Pei San
darjah3-Ms Yeo Pei Pei
darjah4-Mr Hisham
darjah5-Ms Eileen Chin
darjah6-Ms Eileen Chin

Cikgu-cikgu inilah yang saya sangat sukai.Cikgu yang sangat sangat sukai ialah Cikgu 5z@l kerana dia selalu menasihati dan memuji saya.

daripada sahabatmu,
Hykel

Saturday, September 20, 2008

CIKGU KU !

Darjah Satu : Mdm Kasrina

Darjah Dua:Mdm Kasrina

Darjah Tiga:Mdm Rozilah

Darjah Empat:Miss Jasmine Maniam

Darjah Lima:Mr Zad

Darjah Enam:Mr Zad


Saya amat berbesar hati kepada cikgu - cikgu ku terutama cikgu Faizal , Mr Zad dan Mr Razali yang menolong saya dalam pelajaran.

TERIMA KASIH CIKGU - CIKGU KU !
shaqilah sianturi

Tuesday, September 16, 2008

Cikgu Ku!

Hi cikgu Fizal dan kawan-kawan



Darjah 1=Miss Safiah (Guru Saya pertama yang mengajar saya mathematics)

Darjah 2=Miss Safiah (Guru saya yang mengajar saya mathematics)

Darjah 3=Mr Hisham (Menunjuk bakat yang sembunyi saya)

Darjah 4=Mrs Lee Mee Lee (Mengajar saya mathematics maju)

Darjah 5=Mdm Rozilah (Mengajar saya saya science yang maju)

Darjah 6=Mr Asraf (Mengajar saya Bahasa Inggeris maju)

Amirulamin, The Phantom Of The Sky

Monday, September 8, 2008

Tahniah!


Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan TAHNIAH kepada murid-murid berikut yang telah berjaya meraih gred A untuk peperiksaan prelim bagi subjek Bahasa Melayu:


1. Syed Ilyas


2. Ali Hanafiah


3. Danial


4. Nur Hakim


5. Siti Suhaila


Kepada murid-murid berikut pula, syabas kerana telah mengecapi prestasi yang semakin baik:


1. Nurrasfika


2. Shaqilah


3. Hykel


4. Raihan


5. Zafirah


6. Nurshirin


Kepada murid-murid yang lain, anda mempunyai masa untuk mengecapi prestasi yang lebih baik.



Ikhlas,


Cikgu 5Z@L

Friday, September 5, 2008

hi kawan-kawan dan cikgu faizal

darjah1=mrs phoon
darjah2=ms sangeetha
darjah3 =mdm rozila
darjah4=mr chua
darjah5=mdm zubeidah
darjah6=mrs tay

daripada,
IMRAN
hi kawan-kawan dan cikgu faizal

darjah1=mrs phoon
darjah2=ms sangheetha
darjah3=mdm rozila
darjah4=mr chua
darjah5=mdm zubeidah
darjah6=mrs tay

daripada,
IMRAN

Tuesday, September 2, 2008

kawan-kawanku

SYED ILYAS DAN ALI-suka menolong cikgu faizal

IZZUDDIN DAN DANIAL-kawan-kawan baikku.IZZUDDIN sangat kelakar.

AMIRUL AMIN-suka melayang saya

SYAQILAH-sangat kelakar

HAKIM-sangat rajin orangnya

ZUHAIRAH DAN ZAFIRAH-sangat berat mulut tetapi selalunya suka kemas kelas saya yang sangat kotor

ZAKI DAN RUDY-suka berbual-bual tetapi membuat kerja dengan kemas

SUHAILAH-orang yang telah rajin belajar dan mendapat markah yang baik

RYHAN SAMADI DAN IMRAN -suka bermain bola keranjang

TAUFIK , RYHAN DAN RIZUWAN-suka bermain dan ketawa

RASFIKA-sangat senyap dan tidak berbual banyak

HYKEL-suka bermain bola keranjang juga

terima kasih!

terima kasih cikgu Faizal kerana mengajari saya.
kalau cikgu tidak ajar saya
habis lah markah-markah saya
dan allhamdullilah yang saya telah
mendapat markah B.

Ilyas,Hakim dan ALI terma kasih
kerana membawa makannan yang sangat
lazat itu.Sya akan doakan
semua kawan-kawan saya dan
cikgu Faizal sihat.

Kepada
kawan-kawanku
& cikgu Faizal

Monday, September 1, 2008

Terima kasih :)

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada Kelas Gerek 2008 yang telah bersusah payah merancang majlis Hari Guru 2008.

Murid-murid yang ingin saya tujukan ucapan khas terima kasih saya ialah:

1. Syed Ilyas - yang memastikan rancangan Hari Guru dihadiri semua dan tidak lupa juga di atas persiapan makanan yang sungguh enak :)

2. Nur Hakim - makanan yang anda bawa cukup lazat dan menjilat jari terutama sekali 'muffins' anda :)

3. Ali Hanafiah - sudi menaja (sponsor) makanan ringan :) Sungguh pemurah

4. Kepada murid-murid yang telah bersusah payah memberikan saya hadiah. Sungguhpun saya amat menghargai hadiah anda, saya lebih gembira dengan kejayaan anda untuk peperiksaan prelim yang baru berlalu.

5. Saya juga tergelak dengan aksi teman kita, Roslan, yang cuba berlakon sebagai Cikgu 5Z@L. Untuk Roslan, saya akan pastikan lakonan anda dapat disaksikan oleh teman-teman yang lain. Yang penting, anda sememangnya mempunyai mutu lakonan yang amat baik :)

Terima kasih kepada semua yang telah memastikan Hari Guru 2008 amat bermakna buat diri saya. Saya cukup terharu dengan kehadiran anda semua. Yang pasti saya akan merindui hilaian tawa (laughter) anda apabila anda ke sekolah menengah. :( Jangan lupa untuk pulang menjengok guru anda ini, ya. Insyallah.

Akhir kata, selamat mengerjakan ibadah puasa dan moga segala kebaikan yang anda lakukan mendapat rahmat.


Ikhlas,

Cikgu 5Z@L

Cikgu-Cikgu Hakim

Sunday, August 31, 2008

Selamat Pagi kelasgerek
Ini ALI.Semasa saya berada di darjah 1,cikgu saya ialah Madam Irwani.Dia selalu gembira apabila saya mendapat markah yang amat tinggi dalam kelas saya.Pada darjah4,saya berada di kelas 4joy.Cikgu saya,Madam rozila,suka marah budak yang degil,darjah5,saya telah mendapat tempat yang 8 dalam kelas saya dan Miss Lim amat gembira dengan kelas saya dan cikgu Faizal telahmengajar saya untuk bahasa melayu dan saya mendapat markah yang amat bagus.

Saturday, August 30, 2008

Cikguku

Assalamualaiku kawan-kawan & cikgu F@!z@l. Maaf kerana saya tidak boleh masuk hari itu. Darjah 1 Cikgu yang saya suka ialah Mrs Tan....tidak silap saya, Ilyas atau Hykel akan tahu namanya. Darjah 2 pula Mrs Lee Pei San. Darjah 3 adalah...umm....... yang darjah ke 4...siapa eh....umm....darjah 5 pula Miss Ivy Lim dan Mr T@/\/, dan yang akhir sekali adalah.......Mrs Ong, Mrs Lee dddaaaannnnn CIKGU F@!Z@L.

Ini kawan anda

@/\/\!R H@/\/\2@H

Cikguku!!!!


Hi kawan-kawan dan cikgu 5Z@l! Sebenarnya, saya nak kongsi cikgu-cikgu saya daripada darjah 1-6.Darjah 1,form teacher.Mrs Doreen Phoon dan cikgu Hadijah dan arwah cikgu Ahmad.Darjah 2,Mrs Doreen Phoon sebentar sahaja.Habis itu,ms Sangeetha dan cikgu Naime.Darjah 3,ms Belinda Quay sebentar sahaja.Habis itu,Ms Bernedate Tham dan Cikgu Siti Raudhah.Darjah 4,Mr Chua Cheow Teck,Ms Eileen Chin dan Cikgu Rita.Darjah 5,Mr Zad,cikgu Zahidah,Cikgu Rugaiyah dan Cikgu HANDSOME,Cikgu 5Z@l! Darjah 6 pula,Mr Zad,Mr Razali dan Cikgu HANDSOME,Cikgu 5Z@l. Itulah Cikgu-Cikgu saya daripada darjah 1-6


Daripada,T@UFIQ

Cikgu KU!!!

Hello kawan saya hendak berkongsi siapa cikgu saya.Darjah 1-6


Darjah1:????? tak ingat

Darjah2:?????

Darjah3:Cikgu Rita

Darjah4:Cikgu Rita

Darjah5:Cikgu Zahidah& Cikgu Rugaya

Darjah6:Cikgu Faizal!!!!!


$h!r!n:)

Tuesday, August 26, 2008

Cikgu-cikgu saya

HI KAWAN-KAWAN.

Saya harap kamu semua sihat. Saya sebenarnya hendak berkongsi dengan kamu semua guru-guru saya. Semua guru di sekolah Rendah Telok Kurau ini sangat baik. Antaranya yang lebih baik ialah cikgu 5ZAL, Cikgu Zahidah dan Cikgu inggeris saya ia itu Miss Ivy Lim. Terutama sekali cikgu 5ZAL.Dia sangat baik orangnya.Walaupun dia tegas, kadangkala dia boleh membuat kami ketawa.Dia adalah cikgu kesayangan saya. Saya akan doakan cikgu agar sihat-sihat selalu dan boleh menjaga KERETA-KERETA F1.Saya tidak akan lupakan cikgu-cikgu saya yang telah saya tulis di atas. Terutama sekali Cikgu 5ZAL. Itu sahaja yang saya hendak berkongsi.

Kawanmu Ilyas

cikgu ku!!!

hello kawan-kawan saya suhaila ,saya harap semuah berada dalam keadaan sihat … ini larh guru-guru saya

Darjah 1-cikgu khadija
Dia seorang yang peramah dan suka memberikan hadia


Darjah2-cikgu khadijah
^
Darjah3-cikgu siti
Cikgu yang garang tapi seronok


Darjah4-cikgu kartini
Cikgu kartini adalah seorang guru yang sukar untuk bercerita


Darjah5-cikgu zahidah & cikgu rugaya
Kedua-duanya cikgu yang penyabar


Darjah6-cikgu 5z@L (:
Cikgu yang paling BEST sekali!!!!

Monday, August 25, 2008

syukur lah!!!!!!!!!!!

Syukur alhamdulilah saya lulus prelim saya.
Saya mengucapkan taniah kepada semua kawan-kawan saya.
Saya akan mendoakan kepada semua

kawanku untuk lulus peperiksaan PSLE dan mendapat
sekolah yang bagus.


Pada waktu oral saya,kaki saya menggigil.
Saya berasa sangat takut.

Tetapi,saya cuba melawan perasaan saya dan beranikan
diri saya.



Saya ada membuat kesilapan dalam oral melayu saya.
Saya tidak sebut perkataan

dengan betul.Itu saja silap saya.

Saya mengucapkan selamat maju jaya kepada semua kawanku.
Harap kamu mendapat
markah yang baik.
Dan ada lagi,jangan lupa saya apabila kamu sudah di sekolah

baru kamu.=D

~ROSLAN~




Thursday, August 21, 2008

Untuk Menghilangkan STRESS Anda!

Hello Semua.. :)

Anda semua tengan buat apa? Saya rasa, anda semua sangat stress kan. Dah agak la tu. Saya ada sebuah video yang ada di atas itu. Kita harus belajar bersungguh-sungguh dan jangan main main kerana kita akn menduduki PSLE nanti. Masa pun sudah singkat. Kita cuma ada tinggal beberapa hari sahaja.

Ok. Itu sahaja bye..

Daripada: Hakim

Kertas Bahasa Melayu!!!!!


Kertas bahasa melayu tadi susah juga.Kefahaman LAGI susah.Susah juga tapi senang.TETAPI saya takut yang saya akan GAGAL!!!!Saya doa kepada Allah yang saya mahu lulus!!!
$h!r!n:)

Wednesday, August 20, 2008

SELAMAT MAJU JAYA


SELAMAT MAJU JAYA UNTUK KERTAS BAHASA MELAYU ANDA, KELAS GEREK 2008.

ANDA BOLEH DAN MAMPU LAKUKANNYA. BERFIKIR SECARA POSITIF SENANTIASA!
Ikhlas,
Cikgu 5Z@L

Tuesday, August 19, 2008

Perasaan Hakim










ORAL




Assalamualaikum Semua,


Cuaca hari Selasa ini sangat sejuk disebabkan hujan lebat di kawasan kejiranan Bedok Reservoir Road. Kini, saya ingin meluaskan perasaan saya apabila saya menduduki 'oral' bahasa melayu ini. Sebenarnya, saya sangat gementar, sampai saya hendak pengsan. Saya sebenarnya 'first-half'. Untuk Oral Prelim Melayu(OPM), mula-mula, saya rasa tidak sabar untuk mengambil Oral itu kerana Cikgu Faizal akan mengambil saya :). Sampai sahaja di meja Oral itu, perasaan saya pun tukar menjadi gementar. Alangkahnya, saya hampir hampir nak menangis. Saya pun tidak tahu. Saya pun hampir-hampir nak duduk tanpa izin cikgu. Tetapi, Alhamdilillah, saya dapat membuat demikian dengan lancar. Selepas saya ialah Rizuwan dan sebelum saya ialah Ilhamnah. Di 'waiting room' pula, saya sungguh lega tetapi takut lagi kerana esok, saya akan menduduki Oral Prelim Bahasa Inggeris(OPBI). Dan, saya pun masih gementar akan saya gagal.



Untuk PSLE, saya HARUS membuat Oral demikian dengan betul kerana inilah masa yang tertentu. Saya rasa takut dan gementar kerana ini adalah Oral Melayu yang tertentu.. Sampai sahaja di meja cikgu, saya hampir-hampir nak pengsan. Tetapi, Alhamdulillah, saya dapat membuat sedemikian dengan baik. Ini semua adalah Takdir ALLAH yang baik. Syukur..


Itu Sahaja, Bye!!

Daripada: Hakim(temanmu)

Sunday, August 17, 2008

PSLE LISAN!!!!!

Bila saya di dalam "Waiting Room"",saya rasa takut kerana ini pertama kali yang saya mengambli PSLE!!!Bila saya di dalam "Waititg Room",saya mengeluarkan tips-tips yang Cikgu Faizal memberi kepada kita.Saya hafal tips-tips itu.TETAPI masih ada orang yang tidak mahu dengar Cikgu Faizal.Bila giliran saya,saya takut.Kaki saya pun tidak boleh balance.Saya hampir jatuh!Saya masuk ke dalam"Exam Room" .Selepas lisan selesai saya masih takut kerana saya takut saya akan gagal !!Itu sahajalah kawan-kawan.BYE!!!!!

$h!r!n:)

Wednesday, August 13, 2008

Semoga Berjaya!


SEMOGA BERJAYA,


KELAS GEREK 2008 untuk


KERTAS LISAN PSLE 2008!
ANDA MAMPU MELAKUKANNYA!
MINDA POSITIF + KEGIGIHAN = KEJAYAAN
Ikhlas,
Cikgu 5Z@L

Friday, August 8, 2008

Akhirnya...

Akhirnya...

Tamat sudah perayaan Hari Kebangsaan Singapura. Saya baharu sahaja pulang ke rumah. Perayaan hari ini agak berlainan sedikit. Selain mengacarakan acara pada hari ini, saya diminta untuk mendendangkan sebuah lagu Melayu. Saya diberikan lebih kurang 15 jam untuk menghafal rentak lagu dan juga lirik lagunya. Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar :)

Kini saya ingin berehat dengan secukupnya memandangkan kaki saya lenguh (penat) dibuatnya. Diharapkan anda akan meluangkan masa bersama keluarga yang tercinta hujung minggu ini. Bagi mereka yang akan pergi ke Marina Bay, pastikan anda berseronok dengan warga Singapura yang lain :)

Akhir kata, ingin saya mengucapkan Selamat Hari Lahir ke 43, Singapura :)



Ikhlas,

Cikgu 5Z@L

Wednesday, August 6, 2008

Terima kasih, Hakim


Salam hormat, Kelas Gerek :)

Kapten anda ingin berucap - gurau sahaja!

Di sini saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada Hakim kerana meluangkan masa untuk membuat video untuk kelas.

Saya cukup tersentuh (touched) dengan gambar-gambar yang dipaparkan (featured). Apatah lagu dengan lagu yang mengiring gambar-gambar tersebut. Masa berlalu dengan begitu cepat namun yang pasti saya akan tidak melupakan segala memori yang diluangkan bersama Kelas Gerek 2008.

Yang pasti, anda harus membuktikan bahawasanya anda mampu mengecapi kejayaan yang membanggakan untuk semua subjek. Moga segala titik peluh anda menghasilkan kejayaan yang setimpal dengannya.

Sehingga di ruang yang lain. Luangkan hujung minggu anda dengan keluarga tersayang dan gunakanlah masa yang terluang dengan bijak, ya.


Wasalam.



Ikhlas,


Cikgu 5Z@L @ Kapten A380 :)

Untuk kali terakhir pertemuan kita(gambar-gambarnya)

Daripada:Hakim

Tuesday, August 5, 2008

Untuk Menghilangkan Stress Anda!

Hai Kawan,

Apa Khabar? Sudah lama saya tidak tanya khabar.. Di atas ini, terdapat sebuah video.. Ini kerana untuk menghilang stress kamu . Saya sunguh menyesal kerana ada orang gagal dalam Peperiksaan Oral Prelim Ini! Tetapi, ini tidak mengapa tetapi kepada orang yang gagal dan terutama sekali orang yang tidak buka mulut, harap buat betul-betul untuk P.S.L.E nanti..

Itu Sahaja...

Daripada: Hakim.. 6 Love

Friday, August 1, 2008

Karangan tadi

Hi semua! Karangan tadi tidak susah atau senang. Saya harap anda semua tidak gagal karangan ini.

Kawanmu

@/\/\!R H@/\/\2@H

Thursday, July 31, 2008

SELAMAT MAJU JAYA!


Khas untuk murid-murid KELAS GEREK 2008


Saya ingin mengucapkan SELAMAT MAJU JAYA kepada anda semua bersempena dengan peperiksaan PRELIM 2008. Lakukan yang terbaik dan pastikan anda senantiasa berfikiran POSITIF. Moga segala kerja keras anda berbaloi (worth the effort).


Seandainya anda mempunyai sebarang pertanyaan, harap anda BERTANYA kepada saya. Jangan pendamkan segala soalan anda di lubuk hati anda, o.k?


Sekian buat masa ini.



Ikhlas,


Cikgu 5Z@L

Monday, July 28, 2008

hari pertemuan terakhir

saya mahu pergi ke singapore science center untuk hari lahir.

(amin)

saya cintai singapura...

saya cintai singapura kerana singapura cantik,besar dan ada banyak makanan yang baik.
saya suka nasi goreng,nasi ayam,mi goreng,prata dan thosei.

(amin)

Thursday, July 24, 2008

TERIMA KASIH, KELAS GEREK


Hai semua!

Setelah sekian lama saya tidak menyertai blog ini, rasa rindu hendaknya. Pertama sekali saya ingin merakamkan setinggi-tinggi terima kasih kepada anda sekalian di atas segala sumbang saran anda mengenai aktiviti yang boleh kami lakukan secara bersama. Saya akan pertimbangkan segala idea yang telah anda berikan.

Kedua, anda telah menunjukkan bahawasanya anda murid-murid yang berdisiplin sewaktu Encik Sujimy memberi ceramah tadi. Diharapkan segala perkara yang telah dibincangkan tadi membawa manfaat kepada diri anda. Perkara yang paling penting dalam hidup ialah untuk memastikan anda tidak putus asa. Biarpun anda gagal sepuluh kali. Mungkin kali kesebelas anda akan meraih kejayaan yang cukup membanggakan.

Akhir sekali kepada murid 'misteri' yang telah menyumbangkan makna di sebalik komunisme, saya ingin mengucapkan terima kasih juga kerana telah meluangkan masa untuk menaipkan isi kandung untuk teman-teman yang lain.

Nampaknya, masa mencemburui kita dan kita akan berpisah dalam masa beberapa bulan lagi. Jika anda tanya saya, saya memanglah akan merindui anda semua kerana setiap hari anda tidak lepas daripada memastikan saya mengukir senyuman dengan gelagat anda. Semua tindak tanduk saya di dalam kelas adalah untuk kebaikan anda. Usah lupa segala nasihat yang telah saya berikan kepada anda.

Sehingga di ruang yang lain, terima kasih kerana menjadi kelas yang GEREK!


Sekian.



Ikhlas,


Cikgu 5Z@L

Hari pertemuan terakhir

hello kawan-kawan dan Cikgu Faizal,
saya Imran.idea saya adalah pergi ke EAST COAST untuk
berbasikal dan bermain bola ke sembarang lah.

kawanmu
IMRAN

Wednesday, July 23, 2008

Hari pertemuan terakhir

Hello kawan-kawan dan cikgu Faizal! Idea saya adalah untuk pergi ke East Coast untuk.........BERPIKNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!! dan berbaiskal macam idea kawan saya..Ilyas! Saya masih ada bermacam-macam idea tetapi saya tidak tahu macam mana untuk eja perkataan-perkataan ini.

Kawanmu
@/\/\!R H@/\/\2@H

Monday, July 21, 2008

Hari pertemuan terakhir !!!

Hi kawan2 dan cikgu,

Sungguhpun ia sangat sedih di hari terakhir pertemuan kami,tetapi kita boleh bersua melalui blog kami. Idea saya ialah kami semua pergi ke EAST COAST PARK dan BERBASIKAL di sana kerana di blog kami, kegiatan yang paling ramai murid di kelas kami vote ialah BERBASIKAL. Nanti di sana, kami boleh menyewa BASIKAL. Ataupun kami pun boleh BERKELAH seperti apa yang dikatakan oleh HAKIM. Itulah IDEA saya.Dan saya harap cikgu tidak akan menutup blog ini sampai bila2 masa.

SEKIAN, jumpa lagi.

Daripada, Ilyas

Hari Pertemuan Terakhir(Raihan)

Hai semua!

Saya mahu ada baberque di East Coast Park ! Ataupun, rumah Cikgu Faizal! :)

Sunday, July 20, 2008

Hari Pertemuan Terakhir


Hi semua! saya taufiq lah.untuk saya,saya mencadangkan untuk pergi ke chalet atau wild wild wet nanti.Kalau boleh rumah cikgu 5Z@L pun amat elok!Kalau tak cukup,saya mencadangkan kita semua pergi bowling di Ehub,Tampines safra atau bowling alley di east coast.Pilih...!Pilih lah keputusan kamu





daripada,T@aufiq

hari pertemuan terakhir

halo semuah saya suhaila ,
saya bercadang pada hari pertemuan terakhir kami pergi ke pulau sentosa. Kami ke sana untuk mengembara tempat di sana seperti ke
sentosa beach dan lain-lain lagi

komunisme

Halo semuah saya suhaila, inilarh cerita tentang communism yang saya dapat dari

Dari Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas.
http://ms.wikipedia.org/wiki/Komunisme

Komunisme merujuk kepada fahaman politik di mana rakyat mempunyai kuasa mutlak untuk mentadbir negara dan segala produk keluaran negara menjadi milik bersama rakyat. Antara pengasasnya yang paling penting termasuklah Karl Marx dan Friedrich Engels. Era kegemilangan komunisme ialah antara akhir Perang Dunia II dan tahun 90-an apabila komunisme berkuasa di Kesatuan Soviet.
Sebagai teori sistem sosial, komunisme menjurus kepada sistem sosial egalitarian iaitu tanpa kerajaan, harta dan kelas. Menurut ideologi ini, semua harta dimiliki oleh rakyat, dan setiap rakyat mempunyai status sosial dan ekonomi yang sama.
Menurut komunisme, agama adalah racun yang boleh mengongkong pemikiran rakyat.

saya mencintai singapura kerana.....

  1. ia sangat bersih.
  2. security yang ketat
  3. rakyat yang bersatu
  4. tempat yang makmur
  5. rakyat yang berbilang kaum
  6. dan hidup aman damai

IDEA SAYA!!!!!!!

idea saya ialah kita semua pergi ke underwaterworld dan tidur selama dua atau satu hari.saya hendak pergi ke sana kerana cikgu saya dulu membawa science klub ke sana dan dia kata mereka tidur dan boleh nampak ikan-ikan dan banyak lagi binatang di dalam air di hadapan,belakang dan tepi mereka.Jadi saya hendak tahu macam mana ia berasa tidur di bahawa ikan-ikan.





DARIPADA,
RYHAN

Saturday, July 19, 2008

Untuk Kali Terakhir Pertemuan Kita..


Untuk kali terakhir pertemuan kita, saya bercadang untuk mengadakan sebuah unggun api(camping) selama satu hari di East Coast.. Saya akan membawa sebuah khemah untuk menyimpan barang-barang kepunyaan(belongings) kami.. Kita akan berada di sana pada jam 12:30 petang hingga 5:30 petang.. Saya memilih tempat ini kerana suasana di sana sangat indah dan memori-memori kelasgerek kita tidak akan dilupakan.. Kita boleh kesana dengan menaiki bas atau bejalan kaki.. Jika hendak berjalan kaki, kita harus ke "Park Connector" .... disitulah, ia boleh " link" ke East Coast.. Ini mengambil setengah jam(berjalan kaki) dan 20 minit(menaiki basikal)..
Itu sahajalah, Hingga kita bertemu lagi.. Bye!
Daripada:
H@K!M

Friday, July 18, 2008

Ken Leee

Daripada Hakim

Tuesday, July 15, 2008

Saya mencintai Singapura kerana.....

HI kawan-kawan dan Cikgu 5z@l


Saya mencintai singapura kerana ia sangat bersih,cantik
dan pertahannya amat kuat.

saya mencintai singapura kerana...

Saya mencintai Singapura kerana ia sangat bersih dan selamat.

daripada,
hykel

Sunday, July 13, 2008

SAYA MENCINTAI SINGAPURA KERANA!!!!!!!!!!!!!




saya mencintai singapura kerana ia sangat bersih dan cantik dan saya fikir singapura ialah negara yang ada ramai budak-budak bijak di sana dan paling penting sekali singapura tidak ada ramai belanda dan ia ada banyak barang yang amat menarik kepada saya.dan juga kerana ia ada orang orang yang sangat pandai itulah kenapa saya mencintai SINGAPURA!!!!!!!




saya mencintai singapura kerana???????

Saya mencintai Singapura kerana rakyatnya semua bersatu , makmur , bersih , aman dan mempunyai bermacam - macam teknologi .Walaupun negeri kami kecil kami hidup berbilang bangsa .Bilangan askar di sini melebihi negeri Russia.Rakyat Singapura patuh pada pemerintah negara .Walaupun menghadapi krisis negara , rakyat tetap tabah hadapinya.Ekonomi negara sekarang mengalami kemelesetan tetapi rakyatnya tetap sabar,tiada pun pemberontakan dan penunjuk perasaan diadakan seperti negara-negara lain.

JANGAN BUANG SAMPAH SEMBARAGAN OK

PEACE
ROSLAN

Saturday, July 12, 2008

Gambar Hakim - Melbourne, Australia

Daripada: Hakim ~ 6 Love

Friday, July 11, 2008

Saya Mencintai SINGAPURA!!!!



Hi kawan2 dan cikgu ,


Sya mencintai Singapura kerana ia sangat


1. Bersih


2.Pertahanannya sangat kuat


3.Selesa


Jika saya besar kelak nanti, jika ada peperangan dunia 3,saya hendak mempertahankan Singapura.Saya pun ada beberapa gambar Singapura di atas.
$YED !LY@$

Saya Mencintai SINGAPURA!!!



Hi kawan-kawan dan cikgu,

Saya mencintai singapura kerana ia bersih dan pertahanannya sangat kuat. Estate perumahannya pun agak selesa.Saya ada beberapa gambar Negeri Singapura.
@m!r

Wednesday, July 9, 2008

SaYa CiNtAi SiNgApUrA KeRaNa________

Saya cintai singapura kerana ia bersih,cantik dan selamat.

Orang-orang di singapura pasti suka berada di singapura.

Walaupun singapura negara itu kecil,saya masih mahu tinggal di singapura!!!



$h!r!n

Saya mencintai Singapura kerana...


Saya mencintai Singapura kerana pulau ini merupakan salah sebuah negara yang pesat berkembang (fast-paced development) di dunia ini. Singapura juga merupakan kebanggaan ramai kerana di sinilah terdapatnya penerbangan yang terunggul di dunia iaitu Syarikat Penerbangan Singapura (SIA).


Singapura juga...


(1) Selamat


(2) Bersih


(3) Aman


Diharapkan Singapura akan maju dan rakyatnya hidup dalam suasana aman dan damai.



Ikhlas,


Cikgu 5Z@L

Saya mencintai Singapura kerana ......(Raihan)

Saya mencintai Singapura kerana ada banyak bangunan menarik dan cantik seperti Esplanade. saya juga suka singapura kerana ia mempunyai rakyat-rakyat yang baik dan security yang tak boleh diputus.



kenapa saya suka negaraku.Saya suka Singapura kerana sini sangat selamat.penjagaan di sini amat ketat.Pekerjaan di sini juga amat bagus.Sekolah di singapura amat cantik ada banyak pelajaran.










daripada,T@ufiq


Mengapa Hakim suka Singapura???

Gambar ini menunjukkan sebuah gambar"arka(statue)merlion" sedang mempancutkan air dari mulutnya..`
......................................................................................................................
Singapura adalah sebuah pulau yang mengandungi ramai orang yang berbagai bangsa iaitu: Melayu, India, Cina dan European influences.... Di Singapura, keselamatannya sangat ketat sekali berbanding kepada negeri yang lain. Ia pun terdapat banyak pencakar langit yang agat tinggi. Memang hebat sekali.. Singapuralah ialah tempat yang bagus di dunia dan dinamakan tempat pertama kata di dalam sejarah kita...
Ok! Itu sahaja... Bye
Daripada: Hakim . 6 Love

Wednesday, July 2, 2008

Kamu tidak ada ALASAN pun untuk meninggalkan solat kamu.






Hi semua,
Saya hendak berkongsi dengan kamu semua bahawa kita tidak ada alasan pun untuk meninggalkan solat kami.walaupun kita berada di mana-mana. Saya ada beberapa gambar yang saya dapat dari ayah saya.

Siapakah orang yang sibuk? Orang yang sibuk adalah orang yang mengabaikan akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi
Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumanya? Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata 'Inna lillahi wainna illaihi rajiuun...' Lalu ! sambil
berkata,'Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini', sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya? Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin? Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada, sentiasa menumpuk harta untuk kepuasannya sendiri.

Siapakah orang yang rugi? Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadah dan amal-amal kebaikan.

Siapakah orang yang paling cantik? Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik dan mulia.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas? Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan sejauh mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit? Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal? Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak karena telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka.

Siapakah org yg PELIT ? Orang yg PELIT ialah org yg membiarkan atau membuang email ini begitu saja? ya.

Tuesday, June 24, 2008

Terima kasih :)

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua murid-murid yang telah menyumbangkan karya mereka mengenai idola mereka. Saya telah membaca kesemua kiriman anda dan kesemuanya menarik.

Di sini saya amat mengharapkan agar anda melihat idola anda sebagai seorang ikon yang berjaya. Anda mampu mengikut jejak kejayaanya. Apa juga minat anda kelak, saya mendoakan yang terbaik untuk anda sekalian.

Khas untuk Rizuwan dan Hakim yang menganggap saya sebagai idola anda, terima kasih saya ucapkan. Diharapkan segala yang telah diajar kepada anda menjadi satu inspirasi untuk anda berdua. Kedua-dua anda berbakat dalam bidang masing-masing :)

Sehingga berjumpa di masa yang lain.

Sekian.



Ikhlas,

Cikgu 5Z@L

Monday, June 23, 2008

idola saya(danial)

idola saya ialah Micheal Jackson ia joget amat menarik dan raggi. Saya baru tahu yang dia pernah ada concert di singapore 1993

IDOLA SAYA(IZZUDDIN)

Idola saya ialah bapa saya.Sebabnya ialah dia sering membantu apa saja dalam pelajaran dan hal-hal lain.Bapa saya bekerja siang dan malam untuk mencari rezeki.Dia mencuba sungguh-sungguh untuk membantu kita sekeluarga.Sebab itulah dia adalah IDOLA saya.

idola saya (siti suhaila)


hello kawan -kawan nak tahu siapakah idola saya idolah saya?


idola saya adalah ASHLEY TISDALE!!!


mengapakah saya memilih dia sebagai idola saya kerana???


kerana..........


Dia menarik

Dia jelita

Dia handal dalam bidang pelakonan

Dan

dia juga handal dalam bidang menyanyi


saya juga gemar mendengar lagu-lagunya!




Idola Saya (T@ufiq




Hi kawan-kawan! Kawan -kawan nak tahukan siapakah Idola saya kan? Baiklah saya akan memberi tahu anda semua. Idola saya ialah linkin park dan undertaker (nama palsunya) tetapi, nama betulnya ialah Mark William Calaway dan itu idola saya! http://www.gbposters.com/image/image/2401/product_shadow/SP0375-WWE-undertaker.jpg?1163703361http://www.mut.ac.th/~b3111592/linkin-park_hybrid-theory_front.jpg




Dari taufiq

Idola Saya(Nur Zuhairah)

Idola saya ialah ibu saya kerana ibu saya telah mendidik saya semenjak kecil.Dia telah memberi makan dan minum,membersihkan saya dan menghantar saya ke sekolah hingga sekarang. Nama ibu saya ialah Noorfaezah Binte Ismail.

idola saya ( roslan )

hai ini roslan ,

saya hedak berkonsi dengan kamu idola saya .

idola saya ialah Cristiano Ronaldo

saya suka dia kerana dia ialah permainan bola sepak
yang paling popular

dia adalah di clu MAN - U
dan orangnya tidak sombong
dan tak salah saya dia hendak masuk ke club real madrid
tetapi ketuanya tidak kasih kerana final game nak dekat

ok bye

roslan :]

Idola Saya($yed !LY@$)

Hi kawan-kawan dan Cikgu,


Kamu semua nak tahu siapakah idola saya?idola saya ialah Cristiano Ronaldo. Saya amat kaguminya kerana dia ada kemahiran dalam permainan bola sepaknya.Pasukannya ialah Manchester United.Pasukannya sekarang berada pertama dalam tangga.Saya harap apa bila saya besar nanti, saya handak menjadi macan dia.Saya mengambil gambarnya dari



idola saya (rasfika)

hi! idola saya adalah ibu saya kerana dia sering bermain dengan adik-adik saya dan suka membuat keluarga saya ketawa . Bila dia keluar dia suka membeli barang-barang untuk keluarga dan kawan-kawannya.

Idola Saya (Nurzafirah A.Razak)

Idola saya ialah :
keluarga kesayangan saya
kerana mereka telah menjaga saya dengan baik .
kadang kala kami bermakan bersama sama sambil membuat jenaka.
Kakak kakak saya kadang kadang bermain bersama saya semasa kecil.
saya berasa gembira memdapat keluarga seperti ini.(^.^)

Idola Saya (Imran)


Hi semua,saya Imran.
Saya mahu memberitahu siapakah
idola saya.Idola saya ialah ibu saya kerana dia
selalu tolong saya bila saya tidak tahu dan
dia selalu nasihat saya supaya jangan
berdegil-degil bila cikgu tengah mengajar.
Itulah idola saya

Idola saya (@/\/\!R H@/\/\2@H)

Assalammualaikum, saya mahu berkongsi dengan kamu semua! =D Idola saya adalah David Beckham kerana dia bagus dalam bermain bola.

Maafkan saya kerana saya tidak ada gambarnya '=]

Dari kawanmu,
@/\/\!R H@/\/\2@H

Idola saya(Raihan)

Hi kawan-kawan!

Idola saya ialah Terry Fox kerana dia tidak memputus asa dan dia melari 5793km .Walaupun ramai orang menyuruhnya berhenti kerana penyakitnya semakin teruk,Terry Fox terus berlari dan tidak berhenti .Dia meninggal dunia
dalam perjalanannya.