Selamat Datang Ke Lelaman Kelas Gerek 2009

Lelaman ini ditujukan khas buat murid-murid Kelas Gerek 2008.

Kesmuanya ada 22 orang yang mempunya keunikan yang tersendiri.

Diharapkan dapat bersua lagi...

Wednesday, November 26, 2008

saya pass !! mish awak smue .


Hi, kawan-kawan dan Cikgu FAIZAL anda semua sihat?
Apa kamu semua akan lakukan pada cuti sekolah......
Macam mana dengan markah PSLE anda semua?
ok... tak.....?????
Saya ingin sangat masuk ke sekolah menengah tampines...
Jadi kamu semua doakan sayalah.....
Saya juga akan turut mendoakan anda...
ok....... itu sajalah....
~Nur zuhairah~




Selamat Bercuti!

Salam hormat semua!

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat bercuti kepada anda semua! Ke mana sahaja destinasi percutian anda, diharapkan anda akan berehat sebelum memulakan lembaran baharu untuk tahun 2009!

Di sini saya juga ingin memaklumkan kepada anda bahawa saya tidak akan berada di Singapura dari 28 November hingga 6 Disember 2008.

Hingga berjumpa dalam masa yang terdekat.

Sekian.


Ikhlas,

Cikgu 5Z@L

Tuesday, November 25, 2008

Untuk Anda

video

Lagu ini disampaikan oleh Hakim dan ABBA

Daripada:

Md.Nurhakim

SEkoLAh PIliHAn HAkiM

Sekolah Pilihan Saya Adalah:

Pertama: Sekolah Menengah Damai*

Kedua: Sekolah Menengah Ngee Ann*
Ketiga: Sekolah Menengah Bedok Green

Keempat: Sekolah Menengah Springfield*

Kelima: Sekolah Menengah Pasir Ris

Keenam: Sekolah Menengah Bedok North
Daripada:
Md.Nurhakim Bin Bajuri Ali

sekolah saya

pilihaan sekolah saya ialah:

1. victoria sec
2. st. patrick
3. dunman sec
4. temasek sec
5.tanjong katong sec
6. manjusri sec
saya mahu bagi terima kasih ke cikgu faizal untuk tolong saya pilih sekolah

urs sincerely amirulamin,
legends out

Monday, November 24, 2008

Sekolah Menengah saya

Sekolah Menengah yang saya pilih ialah

1) Sekolah Menengah Damai

2) Sekolah Menengah Bedok Green

3) Sekolah Menengah Tampines

4) Sekolah Menengah Bedok View

5) Sekolah Menengah Bedok South

6) Sekolah Menengah Bedok North

Itulah Sekolah-sekolah yang saya pilih.

Syed Ilyas

Saturday, November 22, 2008

Minta maaf

cerita tadi di tulis oleh ali.terima kasih.............

hooray!!!!!!!!!!! saya pass

Akhirnya saya lulus PSLE saya dan mendapat182 untuk agg saya.Saya amat gembira sekali.terima kasih cikgu faizal.

Pilihan $h!r!N untuk sekolah menengah!

Pilihan saya untuk sekolah menengah:
1)Damai
2)Bedok North
3)St.Hildas
4)Bedok Green
5)Springfield
6)Bedok Town

$h!r!n

Thursday, November 20, 2008

Minta Maaf

Cerita yang bertajuk Leganya Hati Saya ditulis oleh Syed ilyas.

Leganya Hati Saya

Yo Hi Kelas Gerek,
SYABAS kepada Kelas Gerek kerana dalam kelas kami, 13 orang yang mendapat A untuk bahasa melayu. Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada Captain kami iaitu Cikgu Faizal(5ZAL). Kalau bukan kerana dia, Saya tidak rasa kelas kami akan dapat 13A.Kalau bukan kerana dia juga, saya rasa saya pun tidak akan mendapat A untuk bahasa melayu saya.Yang sedihnya, kita semua akan berpisah. Tetapi jangan sedih kita masih boleh jumpa di sekolah pada hari Jumaat pada pukul 1.30 hingga 3.30. Kita pun masih boleh berjalan-jalan bersama Captain kami. Sekali lagi, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Captain kami dan SYABAS kepada semua yang mendapat 13A.

Wednesday, November 19, 2008

SYABAS, MURID-MURIDKU!

A'kum, semua!

SYABAS! Anda semua telah lulus dan akan mara ke sekolah menengah!!!! Saya gembira dan pada masa yang sama turut terharu kerana anda semua akan tidak bersama Sekolah Rendah Telok Kurau. Namun begitu, saya bangga kerana Kelas Gerek 2008 telah mengecapi 13 A!

Moga anda berjaya pada masa hadapan dan senantiasa percaya pada diri anda!

Saya yakin anda akan berjaya.

Salam ikhlas,

Cikgu 5Z@L
Guru Kelas Gerek 2008

p/s: Saya akan senantiasa mengingati anda semua! Oh ya, video kelas telahpun disiapkan oleh Hakim. Terima kasih, Hakim!

SELAMAT BERJUANG DI SEKOLAH MENENGAH NANTI!

Shirin happy day!!!

Yeah saya dapat pergi ke secondary school!!
Tetapi saya akan miss you all dan cikgu!!!




KELASGEREK


$h!r!n=0

perasaan shirin

Saya rasa takut kerana lagi satu hari untuk mengambil keputusan PSLE!
Saya tidak boleh tenang.
Bila saya mahu tidur saya teringat PSLE.
Blia saya sedang type saya teringat PSLE.
cikgu dan kawan-kawan saya,doakan aku dan kawan-kawan kamu semoga kami semua pergi ke secondary bersama-sama.



$h!r!n=(

Sunday, November 16, 2008

Minta maaf

Saya meminta maaf kerana cerita tadi di tuliskan oleh (muhd ali hanafiah).

Saya tak akan lupa kamu semua

Pertama sekali,saya ingin mengucapkan terima kasih kepada hakim kerana membuat video itu .Kedua,saya mengucapkan terima kasih kepada cikgu yang tersayang ia itu cikgu faizal kerana mengajar kami semua(kelasgerek)di tahun ini dan saya rasa bersedih sekali kerana kami semua tidak dapat berjumpa lagi.Saya harap kami semua akan berjumpa lagi pada hari khamis setelah mengambil report book,ok semua.Sekali lagi saya mengucap kan terima kasih kepada semua kerana mengambil masa anda untuk membaca cerita ini.Terima Kasih!!

Saturday, November 15, 2008

Khas untuk 22 Budak Bijak dan Cikgu Faizal

video

Untuk Kali terakhir Pertemuan Kita
Video ini Khas untuk 22 Budak Bijak iaitu:


1. Imran 2. Syed Ilyas3. Taufiq 4. Zuhairah 5. Amirulamin 6. Ali Hanafiah7. Suhaila 8. Nurhakim 9. Hykel 10.Danial 11.Amir 12.Roslan 13.Shaqilah 14.Raihan Jalil 15.Raihan Samadi 16.Rasfika 17.Zaki 18.Rizuwan 19.Nurshirin 20.Izzuddin 21.Rudy 22.ZafirahDan Cikgu Kami: Cikgu Faizal

Saya betul - betul ingin semua 22 Budak Bijak untuk menonton video ini kerana video ini khas untuk semua. Masa telah berlalu cepat sekali. Saya harap anda akan melungsuri blog ini dan ceritakan pengalaman anda. :)


Itu Sahaja


Daripada


Temanmu dari 22 Budak Bijak


Md.Nurhakim Bin Bajuri Ali

Wednesday, November 5, 2008

Di Bus Stop!!!

27 october 2008.Hari itulah aku hampir ditimpa kemalangan.
Saya,abang saya dan kakak saya mahu ke wayang untuk menonton HSM3.(kawan-kawan cuba teka apa HSM3!)Bila kami semua sampai di traffic light,kita semua ternampak bus nombor 21!Kita pun terlambat.Selepas itu saya berkata kepada kakak saya"kak kita jaywalk je"kakak saya pun bersetujuh.(kita jaywalk kerana kita sudah lambat untuk menonton HSM3)saya dan abang saya pun lari .TETAPI,traffic Light menunjuk orang merah.Saya pun confused.Saya nak berhenti ke atau pergi je.Bila kita Jaywalk, Bas Nombor 21 hampir melanga saya dan abang saya.
Pelajaran saya:Jangan jaywalk.

$h!r!n:0

Untuk Hakim.
Sh!r!n